Friday 24 October 2014

Panduan kangen.

Panduan Kangen:

1. Pihak Water Authority dimana2 negara diseluruh dunia mengeluarkan panduan bahawa air yg sesuai diminum adalah diantara pH7-pH9.5. Perbezaan yg sedikit antara satu negara ke satu negara.

2. Air yg diminum mengandungi contents yg berbeza2 berdasarkan cara pembuatannya. Ada yg mengandungi chemicals utk menghasilkan minerals to produce alkaline water. Kangen water pula is purely water without chemicals yg terhasil dari proses ionization. Jadi ia sentiasa selamat diminum dari pH2.5 sehingga pH11.5

3. Dari segi legal dan guarantee sudah tentu kangen water akan memberi guideline bahawa drinking water adalah sehingga pH9.5. Tetapi tidak semestinya 11.5 tidak boleh diminum kerana ianya adalah air yg mengandungi electron/oksigen yg tinggi sbg anti penuaan, anti karat etc.

4. Kangen water mempunyai kegunaan yg berbeza2 dari pH2.5 sehingga 11.5.
Contoh:
A . pH2.5 - Sanitary water/Disinfect & Clean
B. pH4-6.5 -For Beauty
pH7 - Clean water -suitable for drinking
C. pH 8-9.5 - Healthy Aljaline Water (best for drinking, eluninate acud waste(
D. pH11.5 - Strong Alkaline water (Highest ORP value) - Environment friendly water

Pelbagai USER yg dari pelbagai background, mereka mencuba strong Alkaline (high ORP) utk mencegah penyakit dan juga kegunaan2 lain spt contoh di bawah:

A. Dr megesurkan minum sedikit pH11.5 45min sebelum makan to ENHANCE digestion(mencernakan makanan)

B. American Cancer Institute yg diterajui oleh Dr2 pakar mengesahkan Cancer protokol dari kangen water utk pesakit2 cancer.

3. Pusat Rawatan menggunakan pH11.5 utk membantu memecahkan lemak dngan lebih pantas. Ramai Kangen water sudah menggunakannya utk tujuan ini dan TIADA side effects. Cuma rasa sedikit kelat.

Jadi gunakanlah tanpa was was kerana ia adalah AIR BUKAN Chemicals.

----------------------------------------
*dapatkan sample air percuma untuk anda dan keluarga hari ini .
*whatsapp 0162456742
*email- nazirahbugal@gmail.com
*fbpage -kangenwaterthebest.
*CHANGE YOUR WATER CHANGE YOUR LIFE.

No comments:

Post a Comment